ROBOT GERM: KITARAN MANUSIA, TEKNOLOGI, DAN BUMI

Menurut cerita Wira Tunggal, 5000 tahun akan datang terbangunnya sebuah teknologi unggul dalam pembinaan robot iaitu Robot Germ. Ok wira tempur sekalian, cuba luangkan kejap 3 minit tengok video di bawah. Kalau boleh skip ke minit ke-2.00 terus. Fire in the hole!

THE 40MM MACHINE GUN

Bila tengok video ni, penulis rasa tak lama lagi teknologi Robot Germ bakal menjadi realiti. Kalau Bumi berhayat panjang, mungkin dalam 10 ke 20 tahun lagi. Serious tak mustahil.

Penulis cukup bersetuju dengan quote dari artikel ini(klik sini),

Di antara seluruh kehidupan ciptaan Tuhan, manusia merupakan makhluk yang paling bijak, diberikan peranan yang paling besar, disebut sebagai ketua atau khalifah di atas muka bumi yang indah ini.

Namun hari ini kita sendiri sedia maklum, macam-macam bencana dah melanda Bumi. Tsunami, gempa bumi, tanah runtuh, dll. Hakikatnya, bumi ini sebenarnya ciptaan yang sangat indah dan manusia lah punca kepada segala kerosakan di sini. Hari demi hari, minggu demi minggu, bulan demi bulan, tahun demi tahun, bumi kian rosak dan dirosakkan terseksa menanti kiamat yang bakal menjelang tiba. Penulis harap supaya kita masing-masing mengambil iktibar dan pedoman demi kehidupan di akhirat kelak.

Semoga roh mereka yang terkorban dalam tragedi tanah runtuh Hulu Langat ini dicucuri rahmatNya.

*Al-Fatihah*

Ulasan Anda?

pertempuran pendapat

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

84,902 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>